Na festivale v Taliansku uvedie DAD Horákovu hru La Musica

20.07.2009 Prešov

Prešov 20. júla (TASR) – Činoherný súbor Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove dnes odcestoval do talianskeho mesta Cividale del Friuli.
Na medzinárodnom divadelnom festivale MITTELFEST 2009 uvedie 22. júla večer v priestoroch jedného z miestnych kostolov hru slovenského dramatika Karola Horáka La Musica.
\"Je to prestížne podujatie a naše divadlo sa na ňom bude svojou tvorbou prezentovať znovu po desiatich rokoch. Organizátorom sme ponúkli tri tituly a oni si vybrali Horákovu La Musicu, ktorú s našimi hercami naštudoval v roku 2001 režisér Rastislav Ballek, \" povedal dnes pre TASR riaditeľ DAD-u Marián Marko.
Ide o pôvodnú slovenskú drámu, ktorá na osude jednej rodiny zachytáva udalosti takmer celého 20. storočia, vrátane dvoch svetových vojen i obdobia komunistickej totality. Zaujímavosťou tohto predstavenia je to, že hudba, ktorá je všeobecne považovaná za zušľachťujúceho činiteľa spoločnosti, sa v tomto prípade stáva príčinou tragédie celej rodiny.
Predstavenie odohrajú herci v rusínskom jazyku a dej bude súčasne sprevádzaný anglickými a talianskymi titulkami. V divadelnej hre účinkujú Vasil Rusiňák, Ľudmila Lukačíková, Vladimíra Brehová, Eugen Libezňuk a Ľubomír Mindoš. Scénu vytvoril Štefan Hudák a hudbu k predstaveniu skomponoval Norbert Bodnár.
 

Vyberte región